V páře chutně a zdravě | Kuchyně | Bydlet v panelu

V páře chutně a zdravě

11. 8. 2008
Chutně a především zdravě můžeme připravit pokrmy i bez vody nebo oleje. Využívá se při tom vody obsažené přímo v potravinách. Při této metodě si pokrmy uchovají několikanásobně více vitamínů, minerálů i dalších přírodních látek a zároveň získají mnohem výraznější přirozenou chuť. „K dochucení potravin připravených bez vody prakticky není třeba sůl. Postačí menší množství koření a bylinek, v nichž jsou další cenné vitamíny. Snížením spotřeby soli se navíc snižuje riziko vysokého krevního tlaku,“ říká dietoložka Karolína Hlavatá. Ve varném sloupci Zepter ušetříme čas i energii. Celý pokrm lze připravit na jedné plotýnce, v několika nádobách nad sebou. Díky vyspělým technologiím se teplo rovnoměrně rozvádí mezi jednotlivými patry a uvnitř nádob cirkuluje pára. Jídlo si uchová přirozené vůně, chutě, vitaminy a nutriční hodnoty.





publikováno: 11. 8. 2008
Štítky:

Design by Lukáš Svoboda, Code by Karel Koliš
(c) Bydlet v panelu 2007