Proč negrilovat bez omezení? | Chalupa a hobby | Bydlet v panelu

Proč negrilovat bez omezení?

27. 4. 2016

Pokud jste si dosud mysleli, že grilovačka jako kulinářská a společenská událost je jen výsadou letní sezóny, máme pro vás dobrou zprávu. S využitím vhodných pomocníků si můžete oblíbené pokrmy s minimální námahou připravit kdykoliv a kdekoliv. A nenechte se odradit ani dalšími mýty.

Grilování prý škodí tělu a linii

Příprava masa či zeleniny na rozžhavených grilovacích deskách prošla mnoha inovacemi, při kterých se myslelo i na zdraví a štíhlou linii. Stačí si jen vhodně vybrat. Moderní elektrické grily jsou vybaveny senzory teploty, aby co nejefektivněji nakládali s teplem podle typu grilovaného pokrmu. Bát se není třeba ani přibírání na váze, moderní grily dokáží přebytečný tuk odvést mimo připravovaného jídla. Při výběru je však důležité „prozkoumat“ i povrchovou úpravu grilovacích desek – v případě použití nepřilnavých materiálů bude potřeba užívání oleje minimální.

Grilovat se prý dá jen v létě

Elektrické grily bodují i z dalších důvodů – hlavně prostorových. Na rozdíl od klasického grilu na uhlí či plyn, které vyžadují otevřený prostor a dobré počasí, elektrický nabízí univerzálnější využití. Nemluvě o ekologičnosti a skladnosti. S elektrickým kontaktním grilem můžete klidně grilovat ve své panelákové kuchyni i v lednu, přičemž bez problémů zastoupí i tradičních pomocníky, jako jsou pánev, elektrická trouba či mikrovlnka. To vše s minimálním nepořádkem.

Gril je prý jen na maso a zeleninu

Nejen maso, ryby a zelenina patří na gril. Výborně chutnají i sýry a grilované ovoce. Na elektrickém kontaktním grilu zvládnete i sladké dezerty, včetně palačinek a lívanců na víkendové snídaně s rodinou, či rychlé zapékané bagety a sendviče pro nečekanou návštěvu.

Recept na rychlé povidlové šátečky z grilu:

• Balení listového těsta • 6 lžic švestkových povidel • Vajíčko na potření • Mleté mandle na ozdobu

Na první polovinu rozbaleného a roztaženého listového těsta uložíme „hromádky“ z povidel, překlopíme těsto druhou polovinou, rukama a rádýlkem vyformujeme šatičky. Potřeme vajíčkem a umístíme na gril při teplotě 160 °C. Dozdobíme moučkovým cukrem, mandlemi a lístkem máty a podáváme.






publikováno: 27. 4. 2016, v rubrice Chalupa a hobby
Štítky: hobby, zahrada

Nejčtenější články v rubrice Chalupa a hobby:

Další články v rubrice Chalupa a hobby:


Design by Lukáš Svoboda, Code by Karel Koliš
(c) Bydlet v panelu 2007